Sport

Erben en Patrick: de passie voor sport

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben en Patrick: de passie voor sport

Afgelopen weekend keek Erben Wennemars naar de Fanny Blankers-Koen Games en dacht: "Dit is waar sport om gaat." En hier moet het heen. De passie voor sport die sprak uit de woorden van Liemarvin Bonevacia, greep Erben volledig.

Erben en Patrick: Liemarvin Bonevacia

Terwijl alle ogen gericht waren op Dafne Schippers, zag Erben een ander tafereel waar hij door werd gegrepen. Liemarvin Bonevacia, net terug van een blessure, liep op de 400m de EK-limiet. "Yes! Ik ben zo, zo, zo blij. Ik ben terug!", zei hij na afloop in een komisch interview met Jeroen Stekelenburg. En juist dat interview, en die energie en passie, is waar sport om gaat volgens Erben.

"Er is een acteur in jou verloren gegaan", lacht Patrick wanneer Erben Liemarvin nadoet. Maar volgens Erben is dat niet zo: "Dit is geen acteur. Dit is echt, oprechte, intense emotie. Als je dat kan laten zien in zo'n stadion, dan gaat zo'n stadion gewoon helemaal uit zijn dak." En dat is ook wat Erben wil zien. Niet al dat verantwoorde gedrag, altijd precies wat iedereen kan, "ik wil gewoon die emotie zien. Pure passie voor de sport."

Ook Rico Verhoeven was vandaag te gast in De nieuws BV. Met Patrick en Erben sprak hij over de Rico binnen, en buiten de ring en ging hij in op de vraag tegen wie hij in september in de Johan Cruijff Arena staat.

Erben Wennemars is elke maandag te gast in De Nieuws BV tussen 13:30 - 14:00

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie