Sport
EONOS

Nederlandse waterpoloërs na zinderende wedstrijd door naar kwartfinales op OKT

foto: Orange Picturesfoto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse waterpoloërs na zinderende wedstrijd door naar kwartfinales op OKT

De Nederlandse waterpoloërs hebben na een zinderende wedstrijd tegen Frankrijk de kwartfinales van het olympisch kwalificatietoernooi gehaald. In de slotseconden van de wedstrijd werd het gelijk (11-11).

Nederland stond bij het ingaan van de vierde periode met 9-5 achter tegen de Fransen, maar wist in de slotfase langszij te komen.

"We buigen het toch nog om naar een gelijkspel, dus fantastisch. Echt super blij mee", zegt Guus van IJperen in Langs de Lijn En Omstreken. Van IJperen scoorde zelf de 9-7 en dat was een belangrijk punt. "Daardoor kwam het geloof weer terug bij het team."

Bij het OKT, dat georganiseerd wordt in Rotterdam, worden drie tickets voor de Olympische Spelen in Tokio vergeven. Nederland is door dit gelijkspel al zeker van de kwartfinales. Donderdag speelt het de laatste groepswedstrijd tegen Rusland.

Video niet beschikbaar

Guus van IJperen over behalen kwartfinales OKT waterpolo

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie