Berghuis en Bozenik knokken Feyenoord voorbij PEC Zwolle

2. Berghuis en Bozenik knokken Feyenoord voorbij PEC Zwolle

Feyenoord is ontsnapt aan zijn eerste nederlaag in elf Eredivisieduels. De Rotterdammers wonnen met 4-3 bij PEC Zwolle, dat een 2-0 en later een 3-2 voorsprong verspeelde.

Een verrassende start bij PEC Zwolle - Feyenoord. Na tien minuten stond op het scorebord een 2-0 tussenstand. Eerst kwam de bal tegen de hand van de liggende Marcos Senesi. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük wees naar de stip. Lennart Thy nam de strafschop succesvol. Vervolgens kwam Mike van Duinen met een afstandsknal. Zijn inzet ging via verdediger Edgar lé en de onderkant van de lat over de doellijn.

Het eerste antwoord kwam in de 39e minuut. Steven Berghuis zette goed voor op Leroy Fer, die met het hoofd Feyenoord terug in de wedstrijd bracht. Even later kreeg Berghuis nog een goede kans. Zijn inzet werd tegengehouden door doelman Michael Zetterer.

Storm Dennis heeft invloed bij spektakelwedstrijd

Dick Advocaat wisselde bij het ingaan van de tweede helft twee maal. Robert Bozenik en Rick Karsdorp kwamen in de plaats van Luis Sinisterra en Lutsharel Geertruida. Het waaide en regende hard in het tweede bedrijf. De wind kreeg zelfs vat op een poging van Berghuis. Het leverde de 2-2 op.

Na de 3-2 (een schot uit de draai van Thy) schoot Berghuis via de paal wederom raak (3-3). De in de winterstop aangetrokken Bozenik maakte in de slotfase met een lob de beslissende treffer in het voordeel van Feyenoord. De Rotterdammers hebben met de overwinning vier punten achterstand op nummer twee AZ.

Laat gelijkspel tussen Willem II en FC Utrecht

Ook een vroeg doelpunt bij de wedstrijd Willem II-FC Utrecht, en wel voor de Utrechters. Jean-Cristophe Bahebeck was de maker. In extremis werd het gelijk. In de stromende regen tikte Paul Gladon in de blessuretijd binnen. Willem II en FC Utrecht staan nu op de vijfde en zevende plaats in de stand.