Sport

VVV Venlo wil weer snel terug naar de eredivisie

EONOS
foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. VVV Venlo wil weer snel terug naar de eredivisie

Na vier seizoenen op het hoogste niveau degradeerde VVV Venlo afgelopen seizoen uit de eredivisie. Het komende seizoen zal de Limburgse voetbalclub alles op alles zetten om weer terug te keren op het hoogste niveau.

Of VVV daarbij kan rekenen op de diensten van Georgios Giakoumakis is nog maar de vraag, De Griekse spits werd vorig seizoen topscorer van de eredivisie en daarmee een goudmijn voor de degradant. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde algemeen directeur Marco Bogers dat er in Venlo rekening mee wordt gehouden dat de aanvaller spoedig wordt verkocht. Daarmee zal de voetballer uit ons land verdwijnen want de belangstelling is vooral van buitenlandse clubs en niet van topclubs in Nederland.

Een seizoen op een lager niveau betekent ook een seizoen met een andere begroting. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de club beaamt Bogers. "Je moet saneren want je inkomsten lopen meteen fors terug. TV-inkomsten vallen terug, sponsorinkomsten, Dat betekent dat je ook in de kosten moet snijden." De voetbalbestuurder heeft daarom mensen moeten ontslaan en dan vooral aan de sportieve kant van de club. Maar nu wil hij een motivator zijn om 'zijn' mensen op het juiste spoor te zetten. Dat zullen ze wel gaan waarderen bij VVV want het levert misschien de terugkeer op van de vrijdagmiddagborrel.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie