Sport
EONOS

'Besluit Rabobank is slecht voor betaald voetbal'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Besluit Rabobank is slecht voor betaald voetbal'

"Dit is echt slecht voor het betaald voetbal." Dat zegt hoogleraar sport en recht Marjan Olfers in Langs de Lijn En Omstreken in reactie op het nieuws dat de Rabobank geen nieuwe klanten meer wilt uit het betaald voetbal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In Nederland komen steeds meer buitenlandse eigenaren van betaalde voetbalclubs. Olfers: "Voetbal is ook een bijzondere bedrijfstak. Clubs krijgen heel slecht een lening, want je bent zo goed als je laatste wedstrijd. En dan kan de gedachte ontstaan: het maakt niet uit wie betaalt, als we maar Champions League kunnen spelen. Daar zit spanning op."

'Slecht geld'

De Rabobank verwijst naar een rapport van de De Nederlandse Bank uit 2017 over een verhoogd risico op witwaspraktijken in het betaald voetbal. Marjan Olfers hoopt wel dat het geen trend onder banken wordt. "Clubs moeten over goede bankrekeningen kunnen beschikken. Anders gaan ze op zoek naar andere middelen. En clubs moeten ook naar zichzelf kijken en de vraag stellen: aan wie lever ik mijn club over?"
Volgens Olfers probeert de KNVB al veel om 'slecht geld' te weren, maar is dat niet genoeg. "Je moet internationaal kijken. Transferdeals zijn internationaal. Wil je een vuist maken, dan kan de KNVB dat niet alleen."
Luister het hele gesprek hier terug:

Marjan Olfers over Rabobank en topvoetbalclubs

Ster advertentie
Ster advertentie