Sport
EONOS

De nieuwe bolide van wereldkampioen Max Verstappen

foto: Red Bull Content Poolfoto: Red Bull Content Pool
  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe bolide van wereldkampioen Max Verstappen

Twee maanden geleden bracht Max Verstappen het hele land in extase met zijn wereldtitel in de Formule 1. Dit jaar hopen alle fans natuurlijk op een herhaling van dat huzarenstukje. Belangrijk daarbij is natuurlijk de auto. Deze werd gepresenteerd. Absolute blikvanger is de grote 1 op de neus.

Eind deze maand zal Verstappen voor het eerst achter het stuur kruipen van de RB18. Bij de bouw van de auto is rekening gehouden met de nieuwe technische regels van de internationale autosportfederatie FIA.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelde de Formule 1-commentator van de NOS, Louis Dekker, dat die nieuwe regels een rol gaan spelen in het nieuwe seizoen. "Het wordt wel heel anders hoor. De auto's zien er totaal anders uit. Het zijn totaal nieuwe auto's."

Volgens Dekker is met de verandering gedacht aan de fans. Het zou tot minder 'optochten' moeten leiden en tot meer spektakel. "De auto's worden veel simpeler, veel strakker." Op papier zou het moeten leiden tot meer inhalen en dus meer actie. Maar de praktijk, die moet nog komen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie