Sport
NOS

PSV weet Ajax in Amsterdam te verslaan

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV weet Ajax in Amsterdam te verslaan

Ajax heeft opnieuw een belangrijk duel verloren na AZ, Napoli en de Johan Cruijff Schaal. PSV kreeg de meeste kansen in Amsterdam en hield in de slotfase stand: 1-2. De Eindhovenaren zijn de nieuwe koploper in de eredivisie. Het is voor het eerst sinds 2015 dat PSV weer eens een competitieduel wint bij Ajax.

De ploegen hielden elkaar in het begin in een greep. De eerste vijf minuten waren in het voordeel van PSV, de volgende vijf weer voor Ajax. Bij de Amsterdammers koos trainer Alfred Schreuder ervoor om zowel Brian Brobbey als Mohammed Kudus te laten spelen. Daley Blind speelde niet. Bij PSV kreeg Xavi Simons de voorkeur van Ruud van Nistelrooij boven Noni Madueke.

Uit het niets kwam Luuk de Jong opeens voor de bal. Hij raakte de voorzet van Cody Gakpo uitstekend waardoor PSV met een klassieke spitsengoal op voorsprong kwam in Amsterdam. Het begon bij de actie van Steven Bergwijn die zich stuk liep. Daardoor was er aan zijn kant ruimte om op te bouwen.

De beste kans voor Ajax in de eerste helft was voor Kudus. Hij schoot vlak voor rust keihard op de paal. Het ging hard tegen hard in de topper. Even gingen de twee ploegen met elkaar op de vuist waarbij scheidsrechter Danny Makkelie aan allebei de clubs een gele kaart gaf.

Vrij snel na rust wist PSV nog een keer toe te slaan. Uit een hoekschop was De Jong opnieuw belangrijk. Met zijn grote teen raakte hij de bal waardoor Erick Gutierrez kon inschieten: 0-2. Een strafschop voor PSV kwam er niet. Xavi Simons was veel sneller dan de Ajax-verdedigers en ging naar de grond. Samen met de VAR concludeerde Makkelie dat Rensch met zijn tackle de bal raakte.

Frustratie

De volgende kans op de 0-3 was een vrije trap van invaller Anwar El Ghazi die vol op de lat knalde. Ajax was erg slordig, maar kwam toch nog terug. Invaller Lorenzo Lucca bracht de spanning terug met de 1-2. Alvarez kreeg nog een kopkans, die Walter Benitez simpel in de handen pakte. In de zeven minuten extra tijd kwam er geen kans meer voor de Amsterdammers. Na het laatste fluitsignaal kwam de frustratie bij Ajax er uit. Beide ploegen gingen nog even met elkaar op de vuist.

Stelling van Borst

De stelling van Borst ging over de trainers van beide teams. Lood om oud ijzer, vond Langs de Lijn-presentator Hugo Borst.

RKC profiteert van gestuntel AZ-keeper

In Waalwijk wist RKC AZ verrassend te verslaan. AZ-keeper Hobie Verhulst had geen goede dag. Met een 0-1 voorsprong voor AZ dankzij Jesper Karlsson blunderde Verhulst op een schot van Iliass Bel Hassani. Na de 2-1 van Zakaria Bakkali ging Verhulst nog eens in de fout. Hij draaide naar het doel toe en gaf zo de 3-1 cadeau aan Bakkali.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie