Sport
EONOS

Atletencommissie NOC*NSF: 'Zetten vraagteken bij doorgang Olympische Spelen'

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Atletencommissie NOC*NSF: 'Zetten vraagteken bij doorgang Olympische Spelen'

Het IOC voerde woensdag overleg met vertegenwoordigers van de atleten. De sportkoepel maakte dinsdag bekend dat de Olympische Spelen voorlopig gewoon doorgaan, wat veel kritiek heeft opgeleverd.

Voormalig Olympisch kampioen Mieke Cabout is vice-voorzitter van de atletencommissie van NOC*NSF, en nam deel aan dat overleg. "De belangrijkste mededeling die is gedaan is dat de Spelen voorlopig gewoon doorgaan. We kregen wat meer uitleg met argumenten."

Volgens Cabout zijn veel Nederlandse sporters blij dat de Spelen voorlopig doorgaan. "De Olympische Spelen is zo iets groots. Veel atleten zijn blij dat ze een stip op de horizon hebben. Daar hebben ze jaren voor getraind."

Twijfels

Ondanks de coronacrisis merkt Cabout dat het gros van de atleten zich schaart achter het besluit van het IOC. "Maar we plaatsen er wel onze kanttekeningen bij. Het doorgaan van de Spelen is alleen in het belang van de atleten als de gezondheid en de veiligheid geborgd kan worden."

En dus moet er ook gekeken worden naar de dopingtesten, vindt Cabout. "We willen allemaal deelnemen aan een schone Olympisch Spelen. Dus er zijn nog genoeg kanttekeningen voordat wij ervan overtuigd zijn dat de Spelen op een goede manier doorgang kunnen vinden."

Vraagteken

Ondanks de boodschap van het IOC weet Cabout ook nog niet waar ze aan toe is. "Uit de grond van m'n hart hoop ik voor al die sporters die heel actief bezig zijn dat de Spelen doorgaan. Maar aan de andere kant denk ik dat dit een ongrijpbare situatie is. Als je kijkt naar de scenario's en andere sportevenementen die al zijn afgelast denk ik dat we bij de Olympische Spelen ook een vraagteken moeten zetten."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws over het coronavirus, sport, entertainment of ontwikkelingen uit het buitenland; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie