Naar homepage
Sport

Voetbalpodcast #86: 'Getafe is favoriet tegen Ajax'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalpodcast #86: 'Getafe is favoriet tegen Ajax'

[NOS] Elke week blikken de commentatoren van de NOS terug op het voetbalweekend. Meningen en scherpe analyses, verhalen en opvallende anekdotes. Dat en meer is te horen in de NOS Voetbalpodcast.

{podcast audio="124697" caption="#86 - 'Getafe is zonder enige twijfel favoriet tegen Ajax'" }

Deze week blikken presentator Arno Vermeulen en commentatoren Frank Wielaard, Arman Avsaroglu en Jeroen Grueter terug op het afgelopen Eredivisieweekend. Ook kijken ze vooruit naar donderdag, als Ajax en AZ in actie komen in de Europa League.

'Nederlandse clubs gaan het zwaar krijgen'

Avsaroglu is niet optimistisch over de kansen van de Nederlandse clubs. "Ik heb Getafe zien spelen tegen Barcelona en ik vind het gewoon een heel goede ploeg. Veel beter dan Valencia, waar Ajax in de Champions League van verloor. Ajax is niet kansloos, maar als je me vraagt wie de favoriet is, zeg ik zonder enige twijfel Getafe."

Ook het kwakkelende AZ gaat het zwaar krijgen, denkt Avsaroglu. "Ze spelen tegen Linz, dat Salzburg verslaat en gewoon koploper in Oostenrijk is. Een vervelende ploeg, waar je niet zomaar van wint. Het zou volgende week wel gewoon eens klaar kunnen zijn voor de Nederlandse ploegen."

Advocaat blijft ongeslagen

Meer enthousiasme is er over de huidige vorm van Feyenoord, dat afgelopen weekend weer won (4-3 tegen PEC Zwolle) en in de Eredivisie nog steeds ongeslagen is onder Dick Advocaat. "Het elftal blijft rustig bij een 2-0 achterstand, komt aan het voetballen en de eerste kans gaat er meteen in. Dat is geen geluk meer", aldus Wielaard.

NOS Voetbalpodcast

In de NOS Voetbalpodcast bespreekt voetbalcommentator Arno Vermeulen, met een wisselende selectie commentatoren en presentatoren, de voetbalwedstrijden van de afgelopen week. Je vindt de podcast iedere maandag op nporadio1.nl/podcasts, of in je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie