Politiek
NOS

Kaag vertrekt als D66-leider: 'Werk te belastend voor gezin'

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Kaag vertrekt als D66-leider: 'Werk te belastend voor gezin'

Sigrid Kaag heeft aangekondigd zich niet verkiesbaar te stellen als lijsttrekker van D66 bij de nieuwe verkiezingen en de politiek te verlaten. Ze maakt zich vooral zorgen om haar gezin, zegt ze in een interview in Trouw.

Kaag vertrekt als D66-leider

"Het werk was te belastend voor het gezin", vertelt politiek verslaggever Roel Bolsius in het NOS Radio 1 Journaal. "Kaag krijgt veel haatberichten en bedreigingen online. En die bedreigingen zijn niet alleen online."

Bedreiging

Kaag werd ook bedreigd voor haar huis, waar een man met een fakkel stond. Vanwege al die bedreigingen wordt de politicus ook permanent beveiligd en dat viel het gezin erg zwaar. Haar dochters vertelde daarover in het Tv-programma College Tour. Daarin vertelden haar dochters dat ze hopen dat hun moeder iets anders gaan doen, omdat ze bang zijn dat ze eindigt als Els Borst. "Het valt haar zwaar. Ze heeft dus nu zelf de keuze gemaakt om te stoppen, van de partij had ze door gemogen", legt Bolsius uit.

Na de politiek

Het is nog niet bekend wat Kaag na haar politieke carrière gaat doen. "Ze heeft voordat ze in 2017 terug naar Nederland kwam, vooral in het buitenland gewerkt als diplomaat." Er wordt verwacht dat ze dergelijk werk weer zal oppakken. "Daar heeft ze de tijd voor om over na te denken, want ze blijft aan als demissionair minister van financiën. Tot na de verkiezingen en na de formatie. Ze is nog een aantal maanden in Nederland en misschien nog wel langer."

RJN KAag

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie