Politiek
AVROTROS

Samira Rafaela: 'Toeslagenaffaire raakt mij, daarvoor zit ik in de politiek'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Samira Rafaela: 'Toeslagenaffaire raakt mij, daarvoor zit ik in de politiek'

"Met de opkomst van het extreemrechtse geluid en populisme in de Tweede Kamer besloot ik de politiek in te gaan", zegt D66-Europarlementariër Samira Rafaela in MISCHA!. "Als ik zie hoeveel alleenstaande moeders van kleur te maken kregen met de toeslagenaffaire raakt mij dat. Daarvoor zit ik in de politiek."

#298 - Redouan in gesprek met Samira Rafaela - MISCHA!

Rafaela maakte begin deze maand bekend zich kandidaat te stellen als D66-lijsttrekker voor de Europese parlementsverkiezingen. Ze neemt het dan op tegen partijgenoot en Tweede Kamerlid Salima Belhaj, die in mei aankondigde lijsttrekker in het Europees Parlement te willen worden.

D66 startte vorig jaar een integriteitsonderzoek naar Rafaela, die door drie voormalig medewerkers werd beschuldigd van intimidatie, machtsmisbruik, bedreiging en pestgedrag. Rafaela werd op de vingers getikt maar het onderzoek naar haar gedrag werd "onzorgvuldig" verklaard en "had nooit mogen bestaan."

'Lastig verdedigen als het eenmaal in de media staat'

Rafaela reageert in MISCHA!: "De grote woorden die in de media gebruikt zijn staan niet in verhouding tot wat er is gebeurd. Maar als het eenmaal in de media staat is het lastig je te verdedigen. Ik heb wel een moment gehad dat ik dacht: moet ik nog verder? Maar ik houd ontzettend van mijn partij. Ik heb altijd gezegd: als ik D66 verlaat, dan verlaat ik de politiek. Nu ik hierop terugkijk ben ik ook vastberaden om door te gaan."

#298 - Redouan in gesprek met Samira Rafaela - MISCHA!

Redouan Ait Ouarg, bekend van de programma's De Straten van Amsterdam en De Zwoele Stad (AT5), vervangt presentator Mischa Blok tijdens haar vakantie en presenteert REDOUAN! op Radio 1, tussen 1 en 2 's nachts. Gesprekken luister je op de vertrouwde plek van MISCHA! in je podcastapp, bijvoorbeeld in Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie