Politiek
WNL

Bijeenkomst Forum drukbezocht ondanks bewogen zomer: 'Behoefte aan ander geluid'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bijeenkomst Forum drukbezocht ondanks bewogen zomer: 'Behoefte aan ander geluid'

Ruim 2000 mensen bezochten maandagavond de bijeenkomst van Forum voor Democratie in Zaandam, waar de partij tekst en uitleg gaf over de roerige zomer vol vertrekkende leden en moddergooien. De grote opkomst laat volgens columnist Paul van der Bas zien dat de aantrekkingskracht van de partij er ondanks de interne problemen nog steeds is, zo zegt hij WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

"Ik denk dat Baudet heel blij is met deze grote opkomst", zegt Van der Bas, die zelf lid is van de partij. "Er is toch nog zoveel enthousiasme ondanks het gedoe van afgelopen zomer."

Op het congres in Zaandam wilde de partij een streep zetten onder de bestuurlijke perikelen van de laatste maanden met het vertrek van oprichter Henk Otten als belangrijkste wending. "Het is goed dat er niet over gezwegen wordt", zegt Van der Bas. "Otten zit nog wel in de Senaat, dus alles is niet zomaar voorbij. Maar het is wel een goede manier om te laten zien dat er een stap vooruit wordt gezet."

Visie

Van der Bas vindt het niet opvallend dat Forum bij de achterban populair is gebleven, ondanks de interne ruzies. "Er is heel erg veel behoefte aan een ander politiek geluid. Mensen zijn op zoek naar het grotere verhaal. Niet alleen naar maatregelen en beleidscijfertjes, maar ook naar visie. En Baudet is iemand met visie, hij straalt dat uit. Het is geen doorsnee politicus. Dat heeft aantrekkingskracht en maakt zo'n congres leuker."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie