Politiek

Hans Wiegel: 'Oud-verkenners hebben er een puinzooi van gemaakt'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Wiegel: 'Oud-verkenners hebben er een puinzooi van gemaakt'

VVD-coryfee Hans Wiegel uit in Spraakmakers felle kritiek op oud-verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD). "Ze hebben er een puinzooi van gemaakt", zegt hij op NPO Radio 1.

Volgens hem blijkt dat met hun aanstelling de verkeerde verkenners zijn gekozen. "Ze hebben zich beziggehouden met zaken waar ze niets mee te maken hebben, namelijk de positie van één van de meest vooraanstaande leden van de Tweede Kamer." Volgens Wiegel moeten verkenners zich primair buigen over de vraag welk kabinet er gevormd kan worden.

Beschadigd

Wiegel vindt dat beide politici zichzelf erg beschadigd hebben. "Ollongren kan nu wel vergeten dat ze nog een keer minister wordt. Dat zit er niet meer in", aldus de voormalige VVD-leider. Ook Jorritsma – die fractievoorzitter is van de VVD in de Eerste Kamer – is volgens hem beschadigd. Wiegel concludeert: "Ze hadden het niet moeten doen."Blijf op de hoogte van de formatie

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de verkiezingsuitslag en de formatieonderhandelingen. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie