Politiek
EO

Van Ark (VVD): Weg met het toeslagensysteem

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Ark (VVD): Weg met het toeslagensysteem

De VVD wil van het systeem van toeslagen af. Dat zegt Tamara van Ark, de nummer twee op de lijst van de VVD, in het Running Mate Debate van Dit is de Dag.

Toch waarschuwt ze ervoor om het toeslagensysteem niet te snel af te schaffen. "Voor honderdduizenden gezinnen is dit een hele belangrijke financiering. We moeten niet overnight allemaal dingen met één pennenstreek gaan veranderen", aldus Van Ark. "Gratis is helaas nooit helemaal gratis".

Video niet beschikbaar

Gratis kinderopvang

Van Ark reageert op Rob Jetten (D66), die pleit voor gratis kinderopvang. "We moeten stoppen met het rondpompen van geld in een bureaucratisch en complex systeem. Kinderopvang moet gratis, voor minstens vier dagen per week. Daarnaast moeten we ook af van die keiharde fraudebestrijding die ik helaas teruglees in de verkiezingsprogramma's van de VVD en het CDA."

"Was het maar zo simpel", zegt Anne Kuik (CDA). Zij wil een nieuw stelsel, zonder dat ouders een voorschot hoeven te betalen. "Je voorkomt een hoop bureaucratie als je de bal bij de kinderopvang zelf legt. Dat is een belangrijke stap."

Nummers twee

Tamara van Ark (VVD), Rob Jetten (D66) en Anne Kuik (CDA) waren de laatste in een serie debatten tussen de nummers twee in het programma Dit is de Dag. Naast het toeslagensysteem werd er ook gedebatteerd over Nederland na de coronacrisis:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie