Naar homepage
Politiek

Baudet: ‘Het is niet alleen rechts wat wij willen, het gaat om gezond verstand’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Baudet: ‘Het is niet alleen rechts wat wij willen, het gaat om gezond verstand’

Thierry Baudet kijkt met een positief gevoel terug op het congres dat zijn partij Forum voor Democratie vandaag hield in Barneveld. De politiek leider noemde zijn gesprekken met de leden "inspirerend", zo zei hij in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

"Ik vond het een superdag en ik ben heel trots en dankbaar dat ik dit samen met deze mensen mag doen", begon Baudet zijn stortvloed aan complimenten in gesprek met WNL. "Het was een aaneenschakeling van geweldige momenten. Dit geeft superveel energie."

Gat op rechts

Baudet zorgt sinds de oprichting van zijn partij voor concurrentie op de rechterflank van het politieke spectrum, waar hij zetels afsnoept van bijvoorbeeld de PVV en de VVD. Toch wil hij niet alleen concurreren met die partijen. Hij ziet meer dan een gat op rechts.

"Ik zie het eigenlijk vooral als een gat van het gezond verstand. Het is niet altijd alleen maar rechts wat wij willen. Het gaat ook gewoon om dingen van gezond verstand die heel veel mensen in Nederland willen, ook mensen die zich links voelen. Dat gaan wij brengen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie