Politiek
KRO-NCRV

Fleur Agema moedeloos van 'geprepareerde oliebollen' in kabinet

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Fleur Agema moedeloos van 'geprepareerde oliebollen' in kabinet

Op deze Blue Monday, de dag waarin de geestelijke gezondheidszorg centraal staat, betoogt Fleur Agema, Tweede Kamerlid van de PVV een andere verdeling van het geld voor de zorg.

Agema, de zorgpitbull van de PVV, wil dat gemeenten gedwongen worden om verpleeghuizen te bouwen. Er moeten de komende jaren 126.000 bedden bij. "Ik heb mijn keel schor gekrijst om de 80.000 verloren plekken bij verzorgingshuizen. Afgelopen vijf jaar is het kommer en kwel", aldus Agema "de wachtlijsten zijn sky high".

Agema moedeloos van geprepareerde oliebollen in kabinet

Personeelstekort

Agema wil dat het geld dat nu gepland staat voor de bouw van asielzoekerscentra naar de bouw van verpleeghuizen gaat. Het probleem is echter niet het geld, want er liggen nog 2 miljard op de plank bij het kabinet, maar het tekort aan personeel en bouwlocaties. Agema wil dat de minister de gemeenten de opdracht geeft te bouwen. En die financiële injectie moet dan vanuit Den Haag komen of van de woningbouwverenigingen. "Geen geld naar de asielzoekscentra, maar de verpleeghuizen." En ook moeten de mensen die in de gebouwen naast de ziekenhuizen 'hun handen uit de mouwen steken".

Prullenbak

Aan de melding van minister Hoekstra van Financiën dat de zorg in de nabije toekomst onbetaalbaar wordt, heeft Agema geen boodschap. Dat is allemaal 'hysterie' volgens haar. Agema pleit voor een systeem moeten dat onze omringende landen ook hebben, namelijk betalen voor de huisvestinge n de zorg vergoed krijgen. Maar ze voelt zich wel moedeloos na al die jaren in de Tweede Kamer. De voorstellen en plannen die ze zelf schrijft, belanden volgens haar direct in de prullenbak. "Er komt niets uit, het is vechten tegen de bierkaai. Ik ben iemand van de opppositie. Haar kamerleden noemt ze "geprepareerde oliebollen", mensen die aan een stuk door praten, "maar er gebeurt niets".

Ster advertentie
Ster advertentie