Politiek
WNL

BBB-leider Caroline van der Plas: 'Binnen enkele weken witte rook uit de provincie'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. BBB-leider Caroline van der Plas: 'Binnen enkele weken witte rook uit de provincie'

Het gaat goed met de eerste gesprekken bij de verkenning in de provincies zegt BBB-leider Caroline van der Plas bij Sven op 1. "Alle provincies zijn heel positief over hoe BBB erin staat." Ze hoopt binnen enkele weken "de eerste witte rook uit de provincies te zien". Van der Plas wil dat men er snel uitkomt: "De provincie moet wel bestuurbaar blijven."

Het bestuur van de BoerBurgerBeweging had aanvankelijk afgesproken geen dubbelfuncties van volksvertegenwoordigers toe te staan. Dat de partij zo groot zou worden had partijleider van der Plas niet verwacht.

Gisteren kwam het bestuur van BBB samen om de functies in de provincie, Eerste Kamer en waterschappen te bespreken. Of kandidaten toch meerdere posities gaan innemen kan Van der Plas niet zeggen. "Ik moet nog kijken hoe we de functies gaan invullen."

Volgens de BBB-partijleider wordt het probleem van het vinden van kandidaten "groter gemaakt dan het is". Van de 130 kandidaten zijn er nog maar acht gevallen waar moeilijkheden zijn ontstaan, zegt Van der Plas. "In Zuid-Holland ziet een kandidaat-statenlid af van de baan. Maar we hebben een ruime kandidatenlijst dus die plek kan makkelijk worden vervuld."

Europa

Deze week werd bekend dat de BBB-leider en Eurocommissaris Frans Timmermans met elkaar in gesprek gaan. Van der Plas wil van Timmermans weten "welke ruimte Europa precies aan Nederland biedt en hoe Nederland daar gebruik van kan maken". Timmermans nodigt de BBB-partijleider uit in Brussel. Volgens Van der Plas is het "volstrekt normaal" om elkaar in Den Haag te ontmoeten. "Ik kan niet zomaar naar Brussel, ik heb één zetel in de Tweede Kamer."

Caroline van der Plas (BBB-leider) over hoe verder na de monsterzege van haar partij (24 maart 2023)

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie