Politiek
KRO-NCRV

Hoe stressbestendig zijn aspirant-Kamerleden?

foto: Foto: Maarten Bleumersfoto: Foto: Maarten Bleumers
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe stressbestendig zijn aspirant-Kamerleden?

Een virtual reality-bril, haaien en zelfs de hond van verslaggever Maarten Bleumers kwamen er deze week aan te pas. Spraakmakers onderwierp politici die kans maken op een zetel aan een stresstest: zijn zij klaar voor de Tweede Kamer?

Don Ceder (ChristenUnie) zegt nergens bang voor te zijn. Ceder werd drie jaar geleden door Forbes uitgeroepen tot één van de meest invloedrijke advocaten in Europa onder de 30 jaar. Als advocaat staat hij slachtoffers van de toeslagenaffaire bij. Stressvolle situaties lijkt hij dus wel aan te kunnen, maar hoe vergaat het hem in en digitale wereld als vliegende brandweerman?

Verhalen van Spraakmakers: Aspirant-Kamerleden ondergaan stresstest - deel 1

Leonie Vestering (Partij voor de Dieren), maakte vanuit de gemeente- en de provinciale politiek de overstap naar de landelijke politiek. Voor Vestering is dat gelukkig alleen maar figuurlijk een stap omhoog, want letterlijk de hoogte zoeken, dat doet ze liever niet.

Verhalen van Spraakmakers: Aspirant-Kamerleden ondergaan stresstest - deel 2

Nog niet in de Tweede Kamer, maar in de peilingen schommelt Volt rond 1 zetel. En laat die nummer 1 op de lijst, Laurens Dassen, nu bang zijn voor haaien. Verslaggever Maarten Bleumers gooit hem letterlijk en figuurlijk voor de haaien in Burgers' Zoo.

Verhalen van Spraakmakers: Aspirant-Kamerleden ondergaan stresstest - deel 3

Hanneke van der Werf (D66) houdt niet zo van grote honden. Laat verslaggever Maarten Bleumers nou labradoodle hebben, van het grootst verkrijgbare formaat. Ze wandelen een rondje met Sammie, terwijl Van der Werf vertelt over haar politieke ambities.

Verhalen van Spraakmakers: Aspirant-Kamerleden ondergaan stresstest - deel 4

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie