Politiek

NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis

NPO Radio 1 heeft de komende weken veel aandacht voor de Europese Parlementsverkiezingen met het laatste politieke nieuws voorzien van duiding en reacties. De zender gaat ook het land in en in gesprek met het publiek.

Tijdens deze verkiezingscampagne is ook het DIDD Verkiezingscafé (EO) weer geopend. Van dinsdag 21 tot en met vrijdag 31 mei wordt iedere werkdag om 18.30 uur een Europese lijsttrekker samen met een landelijk partijkopstuk geïnterviewd over hun politieke plannen. Het DIDD Verkiezingscafé is steeds op een andere plek in het land. Publiek is van harte uitgenodigd om langs te komen en vragen te stellen aan de politici. Het programma is iedere werkdag te horen op NPO Radio 1 en te zien op het YouTube-kanaal van de zender.

Meld je hier aan voor het DIDD Verkiezingscafé

Europa Draait Door

In aanloop naar de verkiezingen gaat de populaire podcast Europa Draait Door in mei en juni ook het land in. Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn nodigen prominente gasten uit in theaters door heel Nederland. Ze bezoeken daarnaast universiteiten en hogescholen waar de lijsttrekkers van verschillende partijen met elkaar in debat gaan.

Koop je kaarten voor Europa Draait Door hier

Wat moet je weten voordat je gaat stemmen en waarom zou je stemmen? Bureau Buitenland (VPRO) stapt de komende tijd aan boord van de EUropa Express en volgt het spoor naar de Europese verkiezingen. In de EUropa Express doen we verschillende stations aan om te zien wat er speelt in de lidstaten en welke thema's in de campagnes de boventoon voeren. Van landbouw en vergroening, tot migratie, veiligheid en Europese uitbreiding.

NOS Europa Kiest

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn van 6 tot en met 9 juni. Nederland gaat op 6 juni naar de stembus. Die avond hoor je vanaf 20.30 uur het programma NOS Europa Kiest: de Stemming met daarin exitpolls, politieke duiding en reacties.

Op 9 juni hebben alle Europese lidstaten gestemd en hoor je vanaf 20.30 uur NOS Europa Kiest: de Uitslagen. Een programma met duiding, reacties en om 23.00 uur de prognose van de samenstelling van het Europees Parlement en de definitieve uitslag van Nederland.

Bureau Buitenland Verkiezingsspecial

Als de dag na de verkiezingen de uitslagen van alle landen bekend zijn, is van 13.30 tot 14.30 uur een extra lange Bureau Buitenland te horen op NPO Radio 1. Daarin duiden presentatoren Sophie Derkzen en Tim de Wit de uitslagen samen met hun gasten vanuit Hilversum en Brussel.

Meer Europese Verkiezingen?

Het beste van de NPO over de Europese Parlementsverkiezingen vind je op: npo.nl/europese-verkiezingen

Ster advertentie
Ster advertentie