Politiek
BNNVARA

De Verlenging: Henk Otten en Jeroen de Vries over de afsplitsingen bij FVD

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Verlenging: Henk Otten en Jeroen de Vries over de afsplitsingen bij FVD

Opnieuw stapten deze week FVD-politici op uit de partij. Tweede Kamerleden Van Haga, Ephraim en Smolders vormen sinds donderdag hun eigen fractie, nadat eerder al prominenten als Joost Eerdmans, Annabel Nanninga, Henk Otten en Jeroen de Vries de partij verlieten. Hoe komt dat toch? En zijn al die afsplitsingen vergelijkbaar?

Dat bespreekt politiek redacteur Merel Ek op YouTube nu in De Week van Kee: de verlenging met Eerste Kamerleden Henk Otten en Jeroen de Vries. Samen met Baudet maakten zij Forum voor Democratie groot, tot het tot een breuk kwam in 2019. Vinden zij de latere afsplitsingen vergelijkbaar met hun situatie?

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=jm44YlS0tFg" start="false"}

De Week van Kee: de verlenging

Om de vrijdag praten politiek redacteuren (Joost Bekendam, Anna Pleijsier en Merel Ek) online verder waar de Week van Kee eindigt. In de Week van Kee neemt De Nieuws BV de luisteraar mee naar de achterkamertjes van de politieke week. We stellen je voor aan belangrijke politieke spelers en geven je een inkijkje in de Haagse bubbel.
Ek, Pleijsier en Bekendam praten met de gast van de Week verder en gaan dieper in op het gesprek van de week. Luisteraars en kijkers kunnen live vragen stellen en meepraten.

Ster advertentie
Ster advertentie