Politiek
KRO-NCRV

ChristenUnie wil zo snel mogelijk terug naar basisbeurs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ChristenUnie wil zo snel mogelijk terug naar basisbeurs

"Het zou fantastisch zijn als we afstand kunnen nemen van het leenstelsel. Als de kans zich voordoet, zullen we dat doen." Dat zegt CU-fractievoorzitter Gert-Jan Segers in het NPO Radio-programma 1 op 1. Zaterdag presenteert de coalitiepartij haar visie voor na Rutte-III.

"Bij de volgende kabinetsperiode willen we dat het leenstelsel eraan gaat. Terug naar de basisbeurs. We moeten de nieuwe generatie niet volhangen met schulden", vindt Segers. Zaterdag organiseert de kleinste coalitiepartij een congres met de leden, waar een stip op de horizon moet worden gezet.

ChristenUnie wil zo snel mogelijk terug naar basisbeurs

Kernwoord voor Segers is 'aandacht'. Hij wil een nieuwe overheid, "waarin de mens voorop staat. Een overheid die in de breedte slechte service levert, daar moet een andere overheid voor in de plaats komen."

"Als ik niet meer kan dromen, zak ik zelf weg in de modder van het Malieveld", antwoordt Segers, als presentator Sven Kockelmann hem vraagt of hij nog wel ruimte heeft om na te denken over de toekomst, te midden van de pittige herfst voor de coalitie.

Wordt Segers weer lijsttrekker?

"Daar moet ik nog goed over nadenken. Eerst met mijn vrouw en kinderen bespreken. En het is aan de leden", zegt Segers. Maar een leiderschapsverkiezing tussen Carola Schouten en Gert-Jan Segers? "Interessant, maar zie ik niet zo snel gebeuren."

Segers nodigt Roelvink uit voor ‘goed geloofsgesprek’

Ster advertentie
Ster advertentie