Politiek
EO

Eerdmans (JA21): NPO is veel te links, geef rechtse omroepen meer ruimte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerdmans (JA21): NPO is veel te links, geef rechtse omroepen meer ruimte

De NPO is veel te links, vindt voorman Joost Eerdmans van de nieuwe partij JA21. Hij wil daarom de twee rechtse omroepen in het bestel, WNL en Powned - twee oud-werkgevers van Eerdmans - meer zendtijd geven, zo zegt hij in Dit is de Dag, waar hij te gast was in de speciale verkiezingsserie.

Video niet beschikbaar

"Aan de NPO valt wel wat rechts geluid toe te voegen, het is nu niet evenwichtig", vindt Eerdmans: "Als je naar actualiteitenrubrieken kijkt, is het toch min of meer links of midden." WNL en Powned zijn er wel, maar hun zendtijd is veel te beperkt, volgens de JA21-lijsttrekker. In het verkiezingsprogramma staat dat de partij dit wil bijsturen.

Hoe Eerdmans dat precies wil, is niet duidelijk. De zendtijd wordt niet door de politiek bepaald, maar door ledenaantallen. Aan dit bestel wil hij niet tornen, zegt hij in Dit is de Dag. "We moeten met de omroepbazen in Hilversum praten om het meer evenwichtig te maken", aldus Eerdmans.

'Beperk immigratie'

Een van de belangrijkste verkiezingspunten van Eerdmans is migratie. "We moeten het aantal asielverzoeken verminderen. Op dit moment zijn dat er ongeveer 30.000 maar wij willen naar 5.000", zegt Eerdmans. Daarnaast wil hij af van permanente verblijfsvergunningen: "Wat is er mis mee om mensen na vijf jaar, als het land weer veilig is, weer terug te sturen?"

Verkiezingsserie

Eerdmans was de vijfde lijsttrekker die te gast was in de verkiezingsserie van Dit is de Dag. Eerder waren Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) en Farid Azarkan (DENK) te gast.

Ster advertentie
Ster advertentie