Politiek
WNL

Kamerlid Agema (PVV): 'De politiek wordt ideologischer en de coalitie blokkeert debatten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kamerlid Agema (PVV): 'De politiek wordt ideologischer en de coalitie blokkeert debatten'

Zowel in politiek Den Haag als daarbuiten wordt er reikhalzend uitgekeken naar Prinsjesdag. De financiële plannen voor 2023 worden dan gepresenteerd door het kabinet. Mogelijk komt het kabinet dan met meer plannen om minima en middeninkomens te ontlasten nu de prijzen voor energie en levensmiddelen de pan uitrijzen.

Tweede Kamerlid van de PVV, Fleur Agema, ergert zich enorm aan alle debatten die worden gevoerd. Die debatten gaan volgens haar veel te vaak over 'kleine zaken' en niet over oplossingen voor de verschillende actuele crisissen in Nederland. "Debatten over belangrijke onderwerpen worden geblokkeerd door de coalitie", vindt Agema. "Politiek wordt steeds ideologischer gedreven. Steeds meer op de radicale agenda van energie en klimaat."

Tot ergernis van de PVV’er, want "ondertussen vallen er mensen van de kar omdat ze het financieel niet meer bijgebeend krijgen," zegt ze in WNL In de Kantine op NPO Radio 1.

'Opbreken'

Volgens Agema is er maar één oplossing en dat is dat het kabinet valt. Maar Paul van den Bosch, hoofdredacteur van AD Regio, denkt dat dat niet snel gaat gebeuren. "Ze houden elkaar vast. En ik als burger zit nu echt niet te wachten op verkiezingen. We zitten midden in een crisis."

Maar begrip voor Agema’s uitspraken heeft Van den Bosch wel. "Soms worden er debatten aangevraagd waarvan je denkt, moet dit nou? Ook de omgangsvormen in Den Haag zijn om te huilen. Ik denk dat de gemiddelde burger denkt: los het nou gewoon op."

Politiek verslaggever Elif Isitman ziet ook geen heil in nieuwe verkiezingen. "Het sentiment dat er moet worden opgebroken, snap ik heel goed. Anderzijds, als je dat gaat doen dan wordt het kabinet stuurloos. En als we dan weer in de periode van formeren komen, dan zitten dezelfde partijen weer bij elkaar aan tafel." Met andere woorden: dat lost volgens de politiek verslaggever ook de huidige problemen niet op.

Ster advertentie
Ster advertentie