Naar homepage
Politiek

Jan Slagter over Partij voor de Toekomst: 'Aanfluiting voor de politiek'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Slagter over Partij voor de Toekomst: 'Aanfluiting voor de politiek'

Femke Merel van Kooten verlaat de Partij van de Toekomst, die ze drie maanden geleden begon met Henk Krol. Omroep MAX-baas Jan Slagter heeft er geen goed woord voor over in het Mediaforum van Spraakmakers: "Het is een aanfluiting voor de politiek."

Van Kooten (ex-Partij voor de Dieren) geeft in een interview met het AD aan dat ze opstapt omdat ze is voorgelogen door Henk Krol (ex-50Plus). En vanwege de samenwerking met Henk Otten (ex-Forum voor Democratie). "Hier kon je ook wel een beetje op wachten", zegt Slagter. Voor de drie Kamerleden is alleen het behoud van de zetel nog belangrijk. "Het gaat helemaal niet meer om de ouderen of de dieren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ruzie, intriges en leugens'

"Het is niet zo erg voor de ouderen", zegt Slagter. Maar het is duidelijk waar de partij voor staat: "Ruzie, intriges en leugens."

De situatie zoals nu, mag wat Slagter betreft nooit meer ontstaan. "Deze mensen moeten gewoon opstappen en nooit meer terugkomen in de politiek. Hoe kunnen mensen nog vertrouwen hebben als je dit ziet gebeuren."

Quote

Deze mensen moeten gewoon opstappen en nooit meer terugkomen in de politiek.

Jan Slagter

'Henk Krol – de musical'

Hanneke Groenteman werd vrolijk van de foto bij het interview. "Met die Henk Krol met zijn kuilen in de wangen die een arm om die Femke heen heeft. Maar nu niet meer dus." Het Algemeen Dagblad heeft de foto afgedrukt met een scheur tussen de twee.

"Het is een smeuïg interview", zegt tv-recensent Haroon Ali. Hij bekeek op weg naar de radiostudio nog even de Wikipedia-pagina van Krol. "De lijst met prestaties is véél korter dan de waslijst aan schandalen." Toch blijft Krol uitgenodigd worden bij talkshows. "Om schandalen uit te leggen, niet om te vertellen wat hij wil bereiken."

Groenteman dient ter plekke een verzoek in bij Slagter: "Ik zou 'Henk Krol, de musical' wel willen zien. Of een docuserie." Slagter pareert: "Eerder een dramaserie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie