Naar homepage
Politiek

Stemmen op groene kandidaat-Kamerleden? Dit zijn de opties

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stemmen op groene kandidaat-Kamerleden? Dit zijn de opties

Op 17 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. De Jonge Klimaatbeweging (een koepel van meer dan 50 jongerenorganisaties), heeft uitgezocht welke kandidaten zich in het bijzonder inzetten voor het klimaat. Voorzitter Werner Schouten van de Jonge Klimaatbeweging maakte de lijst bekend in De Nieuws BV.

Klimaatdoelen

Volgens Schouten is er momenteel te weinig aandacht voor klimaatbeleid, alle aandacht gaat naar corona en de toeslagenaffaire. Maar de klimaatdoelen die de Nederlandse regering zich heeft gesteld zijn nog verre van gerealiseerd, en echt opschieten doet dat niet. Een stem op een van de klimaatkandidaten zou een stap in de goede richting zijn, denkt Schouten.

Omdat het klimaat volgens de jongerenkoepel niet links of rechts is, is er bij alle partijen gezocht naar de "groenste" kandidaat. Zo ontstond een lijst van 9 kandidaat-Kamerleden. De meeste partijen zijn vertegenwoordigd, alleen bij PVV en FvD lukte het niet om iemand te vinden die zich inzet voor een beter klimaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klimaatkandidaten

Op de lijst staan zittende Kamerleden en nieuwkomers. De volledige lijst bestaat uit Mark Harbers (VVD), Henri Bontenbal (CDA), Rob Jetten (D66), Pieter Grinwis (CU), Joris Thijssen (PvdA), Kauthar Bouchallikht (GL), Ellen Verkoelen (50+), Sandra Beckerman (SP) en Lammert van Raan (PvdD).

Op 10 februari organiseert de Jonge Klimaatbeweging een debat tussen de 9 klimaatkandidaten. Dat zal online te volgen zijn.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie