Politiek
KRO-NCRV

Minister Schouten wil excuses Farmers Defence Force zelf horen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Minister Schouten wil excuses Farmers Defence Force zelf horen

Minister Carola Schouten wil de excuses van Farmers Defence Force, voor de woorden die zij woensdag gebruikten in hun verklaring, graag zelf horen. Dat laat ze weten aan de NOS. "Laten we dit als agendapunt één zetten." Hoofdredacteur van Human Marc Josten reageert in Spraakmakers: "Er zijn grenzen aan wat we aanvaardbaar vinden."

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zegt in haar verklaring dat ze de gemaakte excuses eerst zelf wil horen, alvorens opnieuw met Farmers Defence Force in gesprek te gaan. Ze benadrukt dat zij degene is die de afspraken maakt met wie zij wil. "Als zij dat in het gesprek omschrijven, dan kunnen we gelijk door met het inhoudelijke deel."

Wereldwijde epidemie

Josten ziet een "wereldwijde epidemie" waarin verschrikkelijke dingen worden geroepen door Farmers Defence Force, maar ook door politici. Vervolgens worden daarvoor excuses gemaakt als ze ter verantwoording worden geroepen. "Het zijn steeds halfzachte excuses."

Hij staat achter Schouten die hier niet mee akkoord gaat. "Naast het punt dat je boosheid moet erkennen, zijn er grenzen in wat we aanvaardbaar vinden hoe we met elkaar omgaan en wat we niet doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boosheid boeren

Hoofdredacteur van BNR Mireille van Ark ziet vooral de boosheid van de boeren die achter de acties zitten. Ze refereert aan een stuk van Kim Putters en Feike Sijbesma in de Volkskrant waarin ze waarschuwen voor een toenemende boosheid, doordat de boeren zich niet beschermd voelen door de overheid.

Van Ark: "Ik denk dat eerst die boosheid erkend moet worden. Mensen worden echt niet boos omdat ze denken, nu ga ik eens een flinke rel ontketenen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie