Politiek
WNL

Minister Van Gennip over Van Meijeren: Bergkamp moet duidelijk maken wat acceptabel is

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Minister Van Gennip over Van Meijeren: Bergkamp moet duidelijk maken wat acceptabel is

Volgens minister van Sociale Zaken Karien van Gennip moet Kamervoorzitter Vera Bergkamp naar aanleiding van de actie van Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren duidelijk maken wat wel en niet acceptabel is. “Want als wij niet netjes met elkaar om kunnen blijven gaan, kunnen we ook niet het voorbeeld zijn van de samenleving die we willen zijn voor al die mensen in Nederland die naar de radio luisteren of naar de televisie kijken”, zegt ze bij Sven Op 1.

Video niet beschikbaar

Daarmee doelt ze op het feit dat de FVD’er met een draaiende camera SBS6-journaliste Merel Ek in haar werkkamer overviel en haar als “riooljournalist” bestempelde.

“We gaan in Nederland op een bepaalde manier met elkaar om en dat is een groot goed: dat je daarover afspreekt hoe je je gedraagt, dat je afspreekt wat er wel en niet kan”, beklemtoont de minister.

Aangifte tegen Van Houwelingen

Zelf deed ze eerder gezamenlijk met minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) aangifte tegen FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen om een tweet die hij heeft verstuurd. Van Houwelingen twitterde een bewerkte foto van de bewindslieden waarop het lijkt of zij de nazivlag hijsen.

“In het geval van de nazivlag was er echt een grens overgegaan en wilden Ernst Kuipers en ik samen ook zeggen: dit accepteren we niet”, zegt Van Gennip. “Niet voor onszelf, maar ook niet voor onze opvolgers.”

Bergkamp liet eerder via haar woordvoerder aan ANP weten de actie van Van Meijeren “ongepast en ongehoord” te vinden. De Kamervoorzitter onderzoekt of “regels aangescherpt moeten en kunnen worden”, onder meer voor het maken van heimelijke opnames. Voor journalisten geldt dat zij niet met draaiende camera een werkkamer van een Kamerlid mogen binnenlopen en het kenbaar moeten maken als zij opnames maken.

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Minister van Gennip

Ster advertentie
Ster advertentie