Politiek
WNL

CDA senator Van Kesteren: Rutte staat onderhandeling op inhoud niet in de weg

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CDA senator Van Kesteren: Rutte staat onderhandeling op inhoud niet in de weg

Volgens voormalig VNO-NCW directeur en CDA senator Niek Jan van Kesteren, heeft de politiek momenteel te maken met een behoorlijk "precaire situatie. Deze combinatie van moeilijkheden heb ik niet eerder meegemaakt'', zo laat hij weten in WNL Haagse Lobby. Van Kesteren wil dat er ''voorlopig niet over personen wordt gepraat, maar over de inhoud''.

''Er moet eerste gepraat worden over wat er moet gebeuren de komende tijd dat is nu vooral belangrijk.'' De oud-bestuurder zou dan ook het liefst zien dat de korte termijn vraagstukken zoals de coronacrisis en het herstelplan bij het demissionair kabinet blijven liggen. Op die manier blijft de formatie bij de kern.

'We moeten ons niet laten verleiden tot de vraag'

De oud-directeur wil daarnaast benadrukken dat de VVD over haar eigen personeelsbeleid gaat. ''Het is aan de VVD om te bepalen wie zij waar gaat neerzetten of laten deelnemen aan gesprekken. Als je daaraan gaat morrelen, maak je de problemen nog groter. Ik ga me er niet mee bemoeien wat Rutte doet, wij als andere partijen moeten gewoon afwachten.''

Als laatste zegt Van Kesteren: ''We moeten ons niet laten verleiden tot de vraag: bent u voor of tegen Rutte? We moeten het niet laten versmallen tot een persoonsdisussie.'' Kortom, als de VVD terugkomt met Mark Rutte nog aan het roer, dan staat hij de onderhandeling op inhoud niet in de weg meent Van Kesteren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie