Politiek
AVROTROS

Oud-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier: 'Onbegrijpelijk dat CDA weer gaat samenwerken met de PVV'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier: 'Onbegrijpelijk dat CDA weer gaat samenwerken met de PVV'

"Onbegrijpelijk", noemt voormalig CDA-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier de samenwerking in Limburg tussen haar partij en de PVV. In die provincie wordt volgende week een nieuw bestuur geïnstalleerd, dat bestaat uit VVD, CDA, Forum voor Democratie en de PVV. Ferrier was in 2010 fel tegen de samenwerking van haar partij met de PVV in het eerste kabinet-Rutte.

In Radio EenVandaag wees ze erop dat de samenwerking met de PVV toen al na 2 jaar op een mislukking is uitgelopen: "Ik vind het onbegrijpelijk dat men niet leert van het verleden. De samenwerking met de PVV is op een mislukking uitgelopen en nu gaat men weer die weg op."

Ferrier zegt geen problemen te hebben met partijen als PVV of Forum voor Democratie, maar is het niet eens met hun standpunten. "PVV en Forum leggen de vinger op de gevoelige plek, maar de oplossingen die zij bieden zijn niet oplossingen die bij de christendemocratie passen."

Provincie maakt geen verschil

Volgens Ferrier maakt het niet uit dat het hier om besturen op provinciaal niveau gaat en niet op landelijk niveau. "Je kan zeggen: 'Hier in de provincie horen wij niet echt bij die nationale partijen', maar waarom heb je dan politieke partijen? Je bent toch een nationale partij. Ik voel mij christendemocraat, op welke plek ook. En lokaal verwacht ik die christendemocratische basiswaarden terug te zien. Daarom ben en blijf ik bewust lid van de christendemocratische partij."

Het nieuwe Limburgse provinciebestuur bestaat uit VVD, CDA, PVV en Forum voor Democratie en gaat regeren zonder coalitieakkoord. Het bestuur stelt een programma op hoofdlijnen vast en zoekt daarvoor wisselende meerderheden in het Limburgs Parlement.

Kathleen Ferrier

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie