Politiek

Wierd Duk: 'Keijzer begrijpt de onvrede in de samenleving'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wierd Duk: 'Keijzer begrijpt de onvrede in de samenleving'

Demissionair staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken (CDA) heeft een bom laten ontploffen in het kabinet. Naar aanleiding van een interview met De Telegraaf waarin ze aangaf dat de coronapas niet te verdedigen is, werd ze door Rutte ontslagen.

Voormalig correspondent Wierd Duk zegt in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1: "Ik denk dat zij juist de onvrede in de samenleving heel goed begrijpt en dat het al langer wreef." Volgens Duk heeft Keijzer met haar actie dan nu ook principieel gekozen voor haar achterban en dat er geen sprake is van politieke zelfmoord. ''Het CDA is niet erg populair nu en dit zou inderdaad een vlucht naar voren voor haar kunnen betekenen."

'Dit is politieke zelfmoord'

Ben Bot, oud-minister van Buitenlandse Zaken, is niet verbaasd over de uitspraken van Keijzer maar zegt in WNL op Zaterdag wel: ''dit is politieke zelfmoord.'' Volgens Bot was het al langere tijd bekend dat Keijzer mikte op een 'treetje hoger' in het nieuwe kabinet. "Maar het is wel heel dom wat ze nu doet, dat ze tegen het beleid van Hugo de Jonge, de minister van haar eigen partij, ingaat. Je vraag je af wat er in haar hersenen is omgegaan."

Ster advertentie
Ster advertentie