Politiek
BNNVARA

Omtzigt: 'Wachten op onderzoek Belastingdienst niet geruststellend'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Omtzigt: 'Wachten op onderzoek Belastingdienst niet geruststellend'

Een jaar geleden is de opdracht aan Autoriteit Persoonsgegevens gegeven om een onderzoeksrapport te schrijven over etnisch profileren. "Het vreemde is dat er nog niet eens een tussenrapport is. Dat is niet geruststellend", zegt CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt in De Nieuws BV.

Video niet beschikbaar

Omtzigt: "Schoon schip maken is de bedoeling. Ik vraag daar soms drie keer naar en dan gebeurt het pas. We wachten al lang op de rapportage over etnisch profileren."

Grote zorgen

Omtzigt maakt zich grote zorgen om de voortgang rond de schoonmaak bij de Belastingdienst. "Het rapport over etnisch profileren van de Autoriteit Persoonsgegevens laat maar op zich wachten. Zelfs een tussenrapportage is na een jaar onderzoek nog niet afgegeven. Het duurt erg lang en dat is geen goed teken."

Het is afwachten

Omtzigt geeft aan dat hij baalt dat het rapport nog niet klaar is: "Komende maandag is er weer een hoorzitting over de Belastingdienst. Als het rapport klaar was geweest, hadden we eindelijk een goed beeld over het hoe en waarom rond het etnisch profileren gehad. Nu is het dus afwachten."

De Autoriteit Persoonsgegevens laat weten dat het onderzoek nog op zich laat wachten omdat er steeds nieuwe dingen boven water komen.

Week van Kee

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie