Naar homepage
Politiek

Vakanties naar meeste Europese landen vanaf 15 juni weer mogelijk

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Vakanties naar meeste Europese landen vanaf 15 juni weer mogelijk

Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie naar de meeste Europese landen. Dat besluit heeft het kabinet genomen.

De landen in het Schengengebied gaan van de code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel. Dat betekent dat toeristische reizen en familiebezoeken weer kunnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De quarantaineverplichting voor die landen vervalt, dus je hoeft als teruggekeerde toerist niet twee weken thuis te blijven.

Voorlopig code oranje

Landen die deze zomer geen Nederlandse toeristen willen ontvangen, zoals Denemarken, of waar quarantainemaatregelen gelden, zoals het Verenigd Koninkrijk, blijven voorlopig op oranje staan.

Ook voor Marokko en Turkije blijft code oranje gelden. Morgen maakt het kabinet meer details bekend, bijvoorbeeld of er extra maatregelen nodig zijn nu meer Europese toeristen naar Nederland zullen komen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie