Politiek
AVROTROS

Mark Rutte: “Als ik nu moet beslissen, ga ik door”

foto: Jort Kelder interviewt Mark Ruttefoto: Jort Kelder interviewt Mark Rutte
  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Rutte: “Als ik nu moet beslissen, ga ik door”

Premier Rutte gaat het liefst door als premier, maar beslist daar pas in de zomer over. Dat zegt hij in een interview met Jort Kelder dat zaterdagmiddag wordt uitgezonden op NPO Radio 1-programma dr Kelder en Co om 13.10.

"Als ik nu moet beslissen ga ik door, maar ik beslis volgend jaar zomer. Ik vind wel dat ik daar nog even over na moet denken', zegt Mark Rutte. "Ach Mark, je vindt het veel te leuk dat Haagse, je hebt al die Europese banen ook laten lopen, die had je ook zo kunnen doen", vervolgt Jort Kelder het gesprek.

Brussel

"Het leuke nu is dat ik hier voor Nederland werk en in Brussel dus ook voor Nederland. Dan vind ik Brussel interessant. Ik vind het minder interessant om in die Brusselse bureaucratie te zitten als Europeaan. Ik heb ook niet veel met Europa qua emotie, Europa is een pragmatisch project."

Kelder interviewt premier Rutte

Het is de eerste keer dat Jort Kelder de premier interviewt. De twee zijn sinds hun studententijd bevriend. In het interview blikken ze terug op belangrijke politieke momenten van 2019. Dat doen zij in goedgehumeurde sferen aan de hand van oude fragmenten in de parlementaire geschiedenis. Wiegel, Den Uyl, Lubbers, Klompé, Van Someren-Downer, Van Mierlo: ze komen allemaal voorbij. Waren zij een inspiratiebron voor de premier en wat zijn de parallellen tussen heden en verleden?

Boze brieven naar De Telegraaf

"Ik zou elke dag boze brieven naar De Telegraaf sturen als ik dit vak niet deed", zegt Rutte. "Nu kan ik al mijn irritaties over Nederland de hele dag botvieren. Nou kan ik niet alles doen, ik ben niet de premier van Groot-Brittannië met een grote meerderheid."

Het gehele interview is morgen te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in dr Kelder en Co op Radio 1

Ster advertentie
Ster advertentie