Politiek
BNNVARA

Forum voor Democratie wil meeregeren, maakt niet uit met wie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Forum voor Democratie wil meeregeren, maakt niet uit met wie

"Het is een democratisch principe om niet van tevoren te zeggen met wie je wilt regeren", zegt Thierry Baudet in De Nieuws BV. "Wij willen graag meeregeren en we willen met iedereen praten na de verkiezingen."

Baudet denkt dat Forum voor Democratie veel standpunten heeft waar Nederland wat aan heeft. Daaronder benoemt hij migratie, klimaat en het correctief referendum waar vandaag in de Tweede Kamer over wordt gepraat.

Correctief referendum

Baudet is een grote voorstander van referenda. "Toch wordt het in de Tweede Kamer op een verkeerde manier besproken. Alles wat internationaal is, daar mag dan geen referendum over komen. Dus niet over Europa, niet over het klimaat. Noem maar op. Dus alleen maar over een stoeptegel. Daar heb je dan dus niks aan", reageert Baudet op de draai die D66 heeft gemaakt.

D66 is sinds een tijdje voor aanpassing van de Grondwet voor het correctief referendum. Dat is een referendum waar de bevolking, nadat de Tweede Kamer iets heeft besloten, mag stemmen dat het besluit toch niet doorgaat.

Coronaregels

Baudet: "Wij vinden dat de coronaregels volkomen onduidelijk zijn. Je mag maar zes mensen thuis ontvangen maar wel met tien mensen naar het restaurant om maar eens wat te noemen. Ik vind dat een minister als Grapperhaus, die ons die regels oplegt, wat uit te leggen heeft. Als ik me er eens niet aan hou, dan is dat heel wat anders. Ik ben niet voor die strenge regels."

Thierry Baudet over het correctief referendum

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie