Politiek
EO

Hoekstra: 'CDA gaat niet in zee met PVV en Forum voor Democratie'

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoekstra: 'CDA gaat niet in zee met PVV en Forum voor Democratie'

Het CDA wil in de provincies niet gaan regeren met Forum voor Democratie en de PVV. Dat zegt partijleider Wopke Hoekstra bij Dit is de Dag. "Ik ben zelf niet zo van het uitsluitingsfestival, maar ik maak een belangrijke uitzondering bij partijen die zich verzetten tegen de rechtsstaat en dan denk ik aan Forum voor Democratie en de PVV."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maandag maakten 12 provinciale D66-lijsttrekkers bekend dat ze bij het vormen van een provinciebestuur niet willen samenwerken met BBB, JA21 en PVV. Volgens Hoekstra is dit ‘merkwaardig’ en wil hij liever niet meedoen aan het vooraf uitsluiten van andere partijen. Toch maakt hij een uitzondering voor de PVV en Forum voor Democratie.

Eerder werd duidelijk dat voor het CDA in Limburg de deur niet meer dichtzit voor samenwerking met de PVV. Hoekstra is daar maandag bij duidelijk over: “Dit gaan we niet meer doen.”

Volgens de CDA-leider is het in Nederland een ‘dure plicht’ om coalities te vormen met partijen waar je het niet helemaal mee eens bent. “De kunst is juist om te kijken hoe democratisch gekozen partijen de verschillen kunnen overbruggen.”

Ster advertentie
Ster advertentie