Naar homepage
Politiek

Tandem Hoekstra en Omtzigt: perfecte combi
AVROTROS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tandem Hoekstra en Omtzigt: perfecte combi

Het wordt toch Wopke Hoekstra. De gezinsman uit Bussum, die zichzelf eerder een bestuurder noemt dan een beroepspoliticus, gaat het CDA door de verkiezingen loodsen. Partijhistoricus PG Kroeger is positief. "Omtzigt en Hoekstra vullen elkaar qua karakter en qua aanpak perfect aan."

PG Kroeger is lid van de partij en auteur van vele boeken over het CDA. Zijn meest recente publicatie heet Tand des Tijds. "Bij het CDA geloven jullie in een wederopstanding, zijn we daar nu getuige van?", vraagt Jort Kelder. "U maakt een bekende fout", werpt PG Kroeger tegen. "Het CDA is geen spirituele of godsdienstig genootschap, maar een politieke partij."

Revival

"Is dit het begin van een revival van het CDA?", wil Jort Kelder weten. "Dat weet je nooit", zegt PG Kroeger. "Elke politieke tijd staat weer voor zijn eigen uitdagingen. Ik ben intrinsiek optimistisch. Omdat de gedachte van consensus, samenwerken, elkaar wat gunnen, het in een crisis samen doen ook in Europa, dat is een betoog dat Wopke Hoekstra uitstekend kan houden en dat is een winnend betoog."

"Moet Pieter Omtzigt dan niet de fractie gaan leiden in de Kamer?", vervolgt Kelder. "Dat weet ik ook niet, daar gaat de fractie over. Omtzigt heeft unieke kwaliteiten. Hij is een van de meest iconische parlementariƫrs van de laatste vijftig jaar. Ook in Europa als strijder van de mensenrechten. Laat die man vooral doen waar hij goed in is. Omtzigt en Hoekstra vullen elkaar qua karakter en qua aanpak perfect aan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie