Politiek
AVROTROS

Mona Keijzer vreest concurrenten niet: 'Dit wordt een makkie'

foto: EZ | Rijksoverheidfoto: EZ | Rijksoverheid
  1. Nieuwschevron right
  2. Mona Keijzer vreest concurrenten niet: 'Dit wordt een makkie'

Maar liefst vier kandidaten hebben zich beschikbaar gesteld voor het lijsttrekkerschap. Gaan zij straks rollebollend over straat en dan later weer als liefhebbende christenvrinden door dezelfde deur? Jort Kelder belt in Dr Kelder en Co met Mona Keijzer, kandidaatslijsttrekker van het CDA.

Wat is de MonaKeijzer-lijn, vraagt Kelder zich af. "De Mona Keijzer-lijn is dat we ons goed gaan realiseren wat er aan de hand is met de gewone Nederlander", antwoordt Keijzer. "De midden-inkomens, daar moet het over gaan."

Keijzer: "We hebben er steeds meer (mensen met een midden-inkomen, red.). Daar moet het over gaan. En er komen er ook steeds meer, dus ook asiel en migratie zijn vraagstukken. Ik benader die vanuit het CDA-gedachtegoed, op mijn kenmerkende, nuchtere en praktische manier." Ze benadrukt altijd mensen en ondernemers te helpen die vermalen dreigen te raken.

Brede ervaring

Keijzer hamert daarnaast op haar brede ervaring op lokaal, nationaal en internationaal niveau. "Bovenop al die ervaring, vind ik het ook tijd dat het CDA in 2020 geleid wordt door een vrouw." Maar is dat voor de CDA-achterban wel belangrijk.

"Ik vind het gewoon belangrijk", zegt Keijzer. "Ik werd 50, keek om mij heen en zat constant in vergaderingen met bijna alleen maar mannen. Het wordt tijd om te laten zien dat je als vrouw succesvol een campagne kunt voeren en partijleider van het CDA te worden."

"En dan krijgt ze kinderen, krijgt ze vier keer achter elkaar een vent", zegt Jort Kelder. Keizer: "Ja, dat was van tevoren niet gepland. Maar een mannengezin is ook wel weer heerlijk ongecompliceerd."

Niet bang voor concurrentie

Ook in de campagne staat Keijzer wederom tussen alleen maar mannen. Voor de concurrentie is ze niet bang. "Ik keek om mij heen gistermiddag en dacht nou: dit wordt een makkie. Thuis heb ik er zes."

Ster advertentie
Ster advertentie