Politiek
WNL

'Iedere partij heeft een visie en bij D66 gaat dat vaak over de dood'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Iedere partij heeft een visie en bij D66 gaat dat vaak over de dood'

Het manifest waarin D66 de overheid oproept de legalisering van harddrugs, zoals cocaïne, xtc, ghb en paddo’s, te gaan onderzoeken, kan op weinig enthousiasme rekenen bij de coalitiegenoten. Volgens CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg gaat die legalisering er dan ook niet komen, zegt zij in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

"Wij zijn het erg oneens en dat zal maken dat dit plan niet wordt doorgezet", aldus Van Toorenburg. Ze trekt ook een vergelijking tussen de ideeën van haar eigen partij en de coalitiegenoot. "Iedere partij mag een visie geven op de toekomst en bij D66 gaat dat helaas vaak over de dood."

Van Toorenburg noemt een aantal voorbeelden. "Bij D66 zijn ze vooral bezig met voltooid leven, drugs, abortus vrijgeven en andere ellende. Bij ons als CDA kijken we meer naar de goede dingen van het leven. Ik denk dat we er toch voor moeten zorgen dat we de fijne dingen die we hebben houden."

PvdA wijst voorstel D66 niet meteen af

Het voorstel van D66 om een staatscommissie op te zetten die gaat kijken hoe het drugsbeleid in ons land gemoderniseerd kan worden, wordt niet meteen afgewezen door de PvdA. Kamerlid Henk Nijboer zegt in WNL Haagse Lobby positief te kijken naar dit soort voorstellen. "Er moet wel wat gebeuren bij het drugsbeleid. Het kabinet is al drie jaar aan het regeren en er gebeurt maar niks. Dat vind ik wel triest."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie