Politiek

Nieuwe coronamaatregel: Geen bezoek meer voor bewoners van verpleeghuizen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe coronamaatregel: Geen bezoek meer voor bewoners van verpleeghuizen

[NOS] Bewoners van verpleeghuizen mogen geen bezoek meer ontvangen. Het kabinet heeft de maatregel genomen om de bewoners en het verplegende personeel beter te beschermen tegen het coronavirus.

De maatregel werd bekendgemaakt op een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. Verslaggever Wilco Boom vatte die persconferentie even samen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De maatregel geldt ook voor mensen in "kleinschalige woonvormen". Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor bewoners die stervende zijn.

De Jonge sprak van een "ingrijpend besluit", omdat in verpleeghuizen mensen in de laatste fase van hun leven wonen. "Dit raakt iedereen." Hij hoopt dat creativiteit wordt ingezet om manieren te vinden om wel met elkaar te communiceren, bijvoorbeeld via beeldbellen.

Op slot

Verschillende verpleeghuizen hebben de deuren de afgelopen dagen al op slot gedaan. Bewoners van verpleeghuizen behoren tot de zogeheten hoogrisicogroepen.

Premier Rutte zei gisteren al tijdens het kamerdebat over de corona-aanpak dat de kans bestond dat er extra maatregelen genomen zouden worden.

Op dit moment zijn in Nederland alle scholen, cafés en restaurants gesloten, werken zo veel mogelijk mensen thuis, sluiten veel grote winkels hun deuren en rijdt er minder openbaar vervoer. Eerder deze maand werd al besloten om evenementen met meer dan honderd bezoekers af te gelasten.

Bewoners van verpleeghuizen mogen geen bezoek meer ontvangen

Ster advertentie
Ster advertentie