Politiek
BNNVARA

Farid Azarkan: 'De Jonge moet kiezen hoe hij Mark Rutte meer verantwoordelijkheid geeft'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Farid Azarkan: 'De Jonge moet kiezen hoe hij Mark Rutte meer verantwoordelijkheid geeft'

Het begint op het Binnenhof steeds meer op te vallen dat Mark Rutte wel heel vaak achterom kijkt naar Hugo de Jonge. Komt er een moeilijke vraag? Dan kan Hugo de Jonge die straks wel beantwoorden. Gaat er iets niet helemaal goed, dan is dat toch echt de portefeuille van Hugo de Jonge. DENK lijsttrekker Farid Azarkan is dat niet ontgaan. In De Nieuws BV analyseert hij de retoriek van Rutte.

Video niet beschikbaar

Hugo de Jonge krijgt steeds vaker de bal toegespeeld door Mark Rutte. Een bal die hij volgens Azarkan liever niet in ontvangst neemt. Hugo de Jonge is namelijk tegelijkertijd ook lijsttrekker van het CDA en hij heeft geen baat bij te veel verantwoordelijkheid. "Ik ken Hugo de Jonge als iemand die bij mooi weer uitstekend functioneert. Maar als het slecht weer is vindt hij het heel lastig."

Quote

Ik ken Hugo de Jonge als iemand die bij mooi weer uitstekend functioneert. Maar als het slecht weer is vindt hij het heel lastig.

Farid Azarkan

Als tip geeft Azarkan mee dat De Jonge zal moeten kiezen hoe hij Rutte meer verantwoordelijkheid gaat geven. "De vraag is: hoe kan Hugo op een slimme manier de verantwoordelijkheid afschuiven, waardoor hij ruimte en tijd krijgt om aan de partij te gaan bouwen." Azarkan waarschuwt De Jonge dat hij moet oppassen niet al opgebrand te zijn aan het einde van het jaar als hij zo doorgaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook kunnen de partijen volgende week Mark Rutte zelf tot de verantwoording roepen tijdens de Algemene politieke Beschouwingen. "Dan staat Rutte daar twee dagen. Daar zal hij moeten laten zien wat de samenhang is en wat hij gaat doen om Nederland door deze hele moeilijke tijd heen te helpen. Het is dan te makkelijk om terug te vallen op zijn collega's. Dat kan daar niet." Azarkan wil vooral visie zien van Rutte: "Hoe gaat Rutte de sociale cohesie overeind houden in een tijd waar het steeds meer gaat over winst-verlies."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Farid Azarkan over Mark Rutte & Hugo de Jonge

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie