Politiek
EO

Politieke partij NIDA wil opnieuw in gesprek met DENK

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politieke partij NIDA wil opnieuw in gesprek met DENK

NIDA-voorman Nourdin el Ouali wil wel weer in gesprek gaan met DENK: "Als daar vernieuwing komt, zijn we optimistisch over samenwerking op bestuursniveau", zei hij in Dit is de Dag. Eerder liepen gesprekken tot samenwerking in Rotterdam tussen NIDA en DENK nog op niets uit.

In tegenstelling tot DENK is NIDA een door de islam geïnspireerde partij. Maar beide partijen vissen qua kiezers goeddeels in dezelfde vijver. Samenwerking ligt voor de hand, maar kwam tot nog toe niet van de grond.

El Ouali: "We hebben sinds dag één wel contact gezocht met hen, net als met andere partijen, om te kijken of we vanuit de inhoud elkaar kunnen vinden. Dat is helaas niet gelukt. We hadden meerdere afspraken gemaakt en helaas werden die niet nagekomen."

Nu het er naar uitziet dat er vernieuwing plaatsvindt in de top van DENK, wil El Ouali de gesprekken wel weer oppakken. "Maar we gaan samen geen lijst vormen, want we zijn echt verschillende partijen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drie of vier zetels

Zondag besloten de leden van NIDA dat de partij ook mee gaat doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. El Ouali hoopt op drie of vier zetels. "We hebben een fundament van zeven jaar achter ons liggen. We hebben keihard ons best gedaan om te bouwen naar waar we naartoe gaan. Ik geloof er dus zeker in."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie