Politiek
WNL

Woordvoerder Omtzigt: deze week geen nieuws of Omtzigt een eigen partij gaat oprichten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Woordvoerder Omtzigt: deze week geen nieuws of Omtzigt een eigen partij gaat oprichten

Pieter Omtzigt gaf eerder aan deze week met nieuws te komen over hoe hij zijn politieke toekomst ziet. Maar dat gaat niet lukken aldus een woordvoerder van de Oud-CDA'er aan Omroep WNL.

Tweet Sven Omtzigt terug naar CDA

Volgens de laatste peilingen kan Omtzigt een beslissende rol in de verkiezingen van 22 november spelen. Twee jaar geleden haalde hij ruim 342.000 voorkeursstemmen, goed voor zo'n vijf zetels. Nu zou hij volgens peilingen op nog veel meer stemmen kunnen rekenen.

Maar daarvoor moet Omtzigt wel een eigen partij oprichten en de tijd daarvoor is krap. "Als je bedenkt dat je uiterlijk 90 dagen voor de verkiezingen je partij moet hebben aangemeld dan kun je terugrekenen wat voor Omtzigt de uiterste datum is", zegt Liesbeth Spies, CDA-prominent en burgemeester van Alphen aan den Rijn, in Sven op 1.

Een andere optie voor Omtzigt zou zijn om terug te keren naar zijn oude partij, het CDA. "Die beslissing ligt bij Omtzigt zelf", aldus Spies. In 2021 kreeg Omtzigt een burn-out na alle ophef rond zijn persoon en de 'functie elders-kwestie'. Hij maakte toen ook bekend uit het CDA te stappen en als zelfstandig Kamerlid verder te gaan.

Liesbeth Spies (burgemeester Alphen aan Den Rijn en CDA-prominent) over Pieter Omtzigt (28 juli 2023) - Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie