Politiek
EO

Ook VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans heeft geen tijd om te debatteren met JA21 en BBB

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans heeft geen tijd om te debatteren met JA21 en BBB

Net als VVD-leider Mark Rutte zegt ook Sophie Hermans, fractievoorzitter van de partij, geen tijd te hebben om in debat te gaan met de partijen JA21 en BBB. "Mijn hele programma tot volgende week woensdag zit vol", zegt Hermans in Dit is de Dag in alle Staten vanuit Zuid-Holland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een bomvolle agenda leidt ertoe dat Hermans in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen niet in debat kan gaan met JA21 en BBB, zegt ze. "Mijn hele programma tot volgende week woensdag zit gewoon vol. Ik zou oprecht even niet weten wanneer ik nog een debat zou moeten voeren."

Ze wijst erop dat ze afgelopen vrijdag nog debatteerde met BBB-voorvrouw Caroline van der Plas tijdens het NPO Radio 1-debat. "Dat ging over politiek, bestuurbaarheid en over verantwoordelijkheid nemen." Dit was echter geen 1-op-1-debat, maar waren er meerdere politieke partijen bij betrokken.

Volgens Hermans heeft BBB deze campagneperiode genoeg mogelijkheden om te debatteren met de VVD. "Van der Plas debatteert in de komende dagen ook nog met Kamerlid Thom van Campen en ze komt Rutte nog tegen bij het slotdebat volgende week dinsdag. Dat is echt meer dan genoeg gelegenheid om met ons te debatteren."

Samenwerking

Uit een peiling van EenVandaag blijkt dat de achterban van de liberalen het wel ziet zitten om met partijen als BBB en JA21 samen te werken, waar GroenLinks er juist op tegen is.

Het is straks aan de partijen in de provincies om te bepalen met wie zij na de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart willen samenwerken, zegt Hermans.

De Zuid-Hollandse VVD-lijsttrekker Jeannette Baljeu geeft aan op voorhand geen enkele partij uit te sluiten. Wel wijst ze erop dat BBB eerder aangaf niet met de VVD in zee te willen gaan, zolang Rutte nog aan het roer van de partij staat. "Gaat dit dan ook straks in de provincies gebeuren? Dan heeft BBB straks sowieso geen stem aan tafel."

Langskomen? Welkom!

Dinsdag 14 maart: Kees van der Staaij en Harry van der Maas (SGP) in Zeeland

Locatie is SintAnna, Langeville 37 in Yerseke. Te gast zijn SGP-partijleider Kees van der Staaij en de Zeeuwse SGP-lijsttrekker Harry van der Maas over onder meer kerncentrales.

Ster advertentie
Ster advertentie