Politiek
NOS

CU-Kamerlid Voordewind vertrekt uit Tweede Kamer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. CU-Kamerlid Voordewind vertrekt uit Tweede Kamer

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind stopt na de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar. In het NOS Radio 1 Journaal zei Voordewind vanochtend dat hij vindt dat het mooi is geweest en dat het tijd is om het stokje door te geven aan de nieuwe generatie.

CU-Kamerlid Voordewind vertrekt uit Tweede Kamer

Voordewind (54) kwam in 2006 voor de ChristenUnie in de Tweede Kamer en hij heeft zich onder meer ingezet voor slachtoffers van oorlogsgeweld, godsdienstvrijheid en meer ontwikkelingshulp. Ook reisde hij met grote regelmaat naar het Midden-Oosten om de situatie in vluchtelingenkampen te bekijken.

Verruiming kinderpardon

Het belangrijkste dossier in zijn politieke loopbaan noemt Voordewind zijn pleidooi vorig jaar voor een verruiming van het kinderpardon. De ChristenUnie zit met de VVD, CDA en D66 in het kabinet en mede door zijn openlijke kritiek op het systeem van uitzettingen besloot het kabinet uiteindelijk om meer asielkinderen zonder ouders een verblijfsvergunning te geven. “Wonderen gebeuren”, zei hij daarover in het NOS Radio 1 Journaal.

Over wat hij na zijn vertrek uit de Kamer gaat doen, kon hij nog niet veel zeggen. “Ik heb nog zo’n 300 dagen om daarover na te denken.” Maar het staat wel vast dat Voordewind wil doorgaan met wat hij al die jaren deed: opkomen voor de meest kwetsbaren uit de samenleving, vanuit zijn christelijk-sociale idealen.

CU-Kamerlid Voordewind vertrekt uit Tweede Kamer

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie