Politiek
AVROTROS

Mei Li Vos: 'Het woord 'onveilig' doet zijn werk niet meer'

foto: MISCHA!foto: MISCHA!
  1. Nieuwschevron right
  2. Mei Li Vos: 'Het woord 'onveilig' doet zijn werk niet meer'

Volgens Mei Li Vos, vice-voorzitter van de GroenLinks-PvdA-fractie in de Eerste Kamer, heeft het woord 'onveilig' zijn betekenis verloren. "'Onveilig' is de afgelopen anderhalf jaar een soort stok geweest waarmee je heel veel mensen kan slaan, zonder dat je recht doet aan wat er is gebeurd", zegt ze in MISCHA!.

#392 - Mei Li Vos: 'Het woord 'onveilig' werkt niet meer' - MISCHA!

Je moet elkaar kritiek kunnen geven, zonder dat de ander dat meteen 'onveilig' noemt. Dat zegt Mei Li Vos in een gesprek bij MISCHA!. "Je ziet nu vaak dat degene die wordt aangesproken op diens gedrag, meteen roept: ik voel me onveilig door jouw kritiek. Omdat hij of zij wordt beticht van een intentie die hij niet had."

Dat neemt de ruimte tot gezonde kritiek, of het aangeven van grenzen, weg, vindt Vos. "En daar wordt niemand beter van."

Een muurtje dat op omvallen staat

"Laten we dat woord weer gebruiken voor hetgeen wat het zou moeten zijn: een onveilige situatie is wanneer een muurtje op omvallen staat, of omdat geweld dreigt. En natuurlijk, er zijn ook werkklimaten waar het onveilig is."

Vos vervolgt: "Maar moet ook ruimte zijn om te zeggen dat je iets niet leuk of prettig vind. En om daarover te kunnen praten, zonder dat de ander meteen permanent door iedereen wordt neergezet als engerd."

#392 - Mei Li Vos: 'Het woord 'onveilig' werkt niet meer' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie