Politiek
WNL

Wéér tbs’er ontsnapt tijdens verlof: ‘Geef ze een enkelband’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wéér tbs’er ontsnapt tijdens verlof: ‘Geef ze een enkelband’

Wederom is er een tbs’er ontsnapt die onder behandeling staat bij de Pompekliniek in Nijmegen. Volgens De Telegraaf gaat het om Ronald van Z., die in 2014 werd veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor het misbruiken van Brabantse meisjes en het bezit van kinderporno. VVD-Tweede Kamerlid Jeroen van Wijngaarden wil dat tbs’ers vaker en sneller een enkelband gaan dragen als ze met verlof zijn.

Dat zei het Tweede Kamerlid in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. “Ik denk dat er twee vragen van belang zijn”, aldus Van Wijngaarden. “Hoe heeft dit kunnen gebeuren en hoe krijgen we die man zo snel mogelijk weer binnen?”

Enkelband

Van Wijngaarden wil dat tbs’er vaker en sneller een enkelband om krijgen als ze met verlof zijn. “Dan kun je ze ook makkelijker opsporen. Wat mij betreft kan daar morgen mee worden begonnen.” De VVD had gehoopt dat het debat over Michael P., de moordenaar van Anne Faber, een kantelpunt zou zijn en veiligheid altijd op de eerste plaats komt te staan. “Dat lijkt hier niet gebeurd, dus daar hebben we veel vragen over aan de minister.”

Van Z. was op begeleid verlof, maar wist gisteren te ontsnappen. Hij is nog altijd niet ingerekend door de politie. Volgens de politie is Van Z. een blanke man van 1.87 meter lang met een fors postuur. Hij heeft donkerblond dun haar en droeg een bril. Mogelijk zou hij te voet of op de fiets onderweg zijn.

Derde keer

Het is al de derde keer in een maand tijd dat er een tbs’er de benen neemt uit de Pompekliniek. Een man wist net als Van Z. te ontkomen tijdens zijn verlof. De andere man ontsnapte door over de muur te klimmen.

Ster advertentie
Ster advertentie