Politiek
NOS

'Fundering onder coalitie vertoont behoorlijke scheuren'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Fundering onder coalitie vertoont behoorlijke scheuren'

Het kabinet maakt even pas op de plaats met het stikstofbeleid. Met dit compromis is een dreigende kabinetscrisis afgewend. Maar uitstel is geen afstel. "Misschien vinden partijen later een betere reden om uit elkaar te gaan", zegt politiek verslaggever Lars Geerts in het NOS Radio 1 Journaal. "Het kabinet heeft tijd gekocht."

Door de enorme winst van de BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen staat het stikstofbeleid onder grote druk. Het CDA, dat door de kiezer werd afgestraft, wil nu eerst kijken welk stikstofbeleid de nieuwe provinciebesturen voor hun rekening willen nemen. Vervolgens wil de partij de stikstofafspraken in het regeerakkoord herzien.

Mocht het kabinet er de komende maanden uitkomen, dan zijn er nog andere lastige dossiers die het einde van de coalitie kunnen inluiden, zegt politiek verslaggever Lars Geerts.

Duiding Lars Geerts + voxpop Utrecht

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie