Politiek

Heeft het gedogen van uitgeprocedeerde krakers een aanzuigende werking op 'gelukzoekers'?

WNL
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Heeft het gedogen van uitgeprocedeerde krakers een aanzuigende werking op 'gelukzoekers'?

De krakende uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam mogen van de rechter nog tot 1 juni op hun plek blijven zitten. Onbegrijpelijk, vindt Diederik Boomsma van het CDA. “Kraken is sinds 2010 verboden.”

Uitgeprocedeerde krakers worden beloond, Nederlanders benadeeld

De Amsterdamse politicus vindt dat er een verkeerd signaal wordt afgegeven door de wetgeving rondom het kraakverbod niet op de juiste manier te handhaven. “Kraken wordt nu beloond, en niet bestraft. Het is bij deze specifieke groep al jaren aan de gang. Ze hebben inmiddels al meer dan 50 panden gekraakt.”

Boomsma vindt het oneerlijk dat deze krakers niet worden gestraft, terwijl Nederlanders die een kleine overtreding maken wel beboet worden. Daarnaast staan er ook Nederlanders al jaren op een wachtlijst voor een sociale huurwoning. Deze mensen worden nu ook door de krakende asielzoekers benadeeld.

‘Ze kunnen niet in Nederland blijven’

Annabel Nanninga, fractievoorzitter van Forum voor de Democratie in Amsterdam, liet eerder al weten dat deze krakers een “aanzuigende werking op meer van dit soort gelukszoekers” hebben als deze asielzoekers niet terug worden gestuurd naar hun eigen land.

“Dat deze mensen niet terug willen naar West-Afrika, kan ik enigszins inkomen, want ik begrijp dat je liever in Nederland wil blijven, maar dat kan nu eenmaal niet”, vult Diederik Boomsma aan.

Donatello Piras, die samen met Boomsma aan tafel zit bij WNL Opiniemakers, is vanochtend naar eigen zeggen langs het gekraakte gebied gereden en zegt: “Het lijkt wel oorlog daar. Als je buurtbewoner ben je niet blij dat dit daar gebeurt.”

Ster advertentie
Ster advertentie