Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: Waarom blijven onze coronadoden voor velen abstract?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom blijven onze coronadoden voor velen abstract?

Op deze eerste coronabezinningsdag herdenkt podcast De Dag één van de duizenden coronaslachtoffers in ons land. Eén gezicht achter de stortvloed aan kille cijfers, die voor velen nog altijd abstract en onduidelijk zijn. Hoe kan dat?

#686 - Waarom blijven onze coronadoden voor velen abstract?

In Nederland zijn ruim tienduizend mensen aan corona overleden. Een getal dat door alle cijfers die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen voor veel mensen abstract is. Door de discussie over statistieken en meetmethodes is het daarbij ook niet altijd duidelijk hoe we bij dat dodental komen en wat de statistieken ons verder vertellen.

Op deze eerste coronabezinningsdag, een landelijke dag voor iedereen die door corona met verlies te maken kreeg, herdenkt podcast De Dag één van de tienduizend dodelijke slachtoffers in ons land. Een gezicht achter de kille cijfers. En NOS-redacteur Ben Meindertsma vertelt hoe ons beeld van de coronacijfers het afgelopen halfjaar is veranderd en welke lessen we daaruit kunnen trekken.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie