Podcast
AVROTROS

Gregory Sedoc: 'Het was een lijdensweg, ik kon niet meer'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Gregory Sedoc: 'Het was een lijdensweg, ik kon niet meer'

In Miss Podcast blikken bekende Nederlanders terug op belangrijke keerpunten in hun leven aan de hand van geluiden. Zo kreeg oud-atleet Gregory Sedoc een fragment te horen uit 2016, waarin zijn ouders hem succes wensen in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio. Het roept een tegenstrijdig gevoel bij hem op.

{podcast audio="124432" caption="#23 - Gregory Sedoc recenseert Susy q&a" }

"Iedereen hoopte dat ik me ging plaatsen voor die Spelen, maar zelf was ik bezig met afsluiten. Ik kan het nu, bijna vier jaar later, wel zeggen. Het was sinds 2012, na de Olympische Spelen in Londen, een lijdensweg. Fysiek was ik klaar, mentaal was ik klaar. Ik kon me niet meer opladen, ik was bezig met beter worden in plaats van met hard lopen. Het was op, ik kon niet meer."

Depressie

Het duurde lang voordat Sedoc ontdekte dat hij met een depressie kampte. "Na de Olympische Spelen van 2012 ben ik heel ziek geworden en dat duurde en dat duurde maar." Uiteindelijk ontdekte zijn sportarts dat het om een depressie ging. "Ik voelde me niet lekker maar ik had geen idee wat het was. En dan krijg je te horen dat je een depressie hebt. Wie ik? Dat bestaat niet! Maar toch wel."

Grenzen

Dankzij therapie voelt Sedoc zich veel beter en ziet hij ook in dat ook die moeilijke jaren zinvol zijn geweest. "Vervelend dat het me is overkomen, maar ook goed op een bepaalde manier. Ik weet nu hoe ik mijn grenzen kan aangeven, anders ren ik mezelf voorbij, omdat ik altijd vol energie zit."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok iedere nacht een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is te horen van maandag tot en met donderdag van 01:00 tot 02:00 uur. Daarna is het natuurlijk ook te vinden in de podcastapps van Apple, Google en via de site van NPO Radio 1.
Luister hier de aflevering met Humberto Tan terug.
Luister hier de aflevering met Frits Spits terug.

Ster advertentie
Ster advertentie